In 2017 heb ik uitzonderlijk veel gereisd. Met klasgenoten en familie heb ik mooie bestemmingen bezocht door heel Europa. Op elke reis nam ik mijn camera mee, die ik gebruikte om het landschap, de cultuur en de avonturen van de locaties vast te leggen. Zo kon ik, naast mooie persoonlijke reisvideo’s, ook sfeervideo’s maken over één specifiek aspect van een reis. Daarbij experimenteerde ik met esthetiek, door zwarte balken of uitsparingen om de video te plaatsen: rond, horizontaal of verticaal. Zo ontstond een geheel van artistieke video’s, waarbij ook soundtracks werden gebruikt van één artiest: Tom Rosenthal.

Juli, Slovenië, Metelkova

Met mijn ouders en broertje vertrok ik in de zomer naar Slovenië voor onze jaarlijkse grote vakantie. In de laatste van drie weken bezochten we de hoofdstad van het Oost-Europese land Ljubljana. Daar trok de wijk metelkova mijn aandacht. Deze kleine anarchistische kunstenaarsbuurt huisde tal van vreemde, kleurrijke en abstracte kunstwerken.

Augustus, Cyprus, Attila Lijn

In de laatste week van de zomer reisde ik met vier schoolgenoten en een leraar af naar Cyprus, het sub-tropische eiland in de hoek van de Middellandse Zee. Wij namen daar deel aan de Nationale Sessie van het Europees Jeugd Parlement (EYP). Naast dit meerdaagse debattoernooi stond een uitstapje naar de hoofdstad Nicosia op de planning. Cyprus is gescheiden in een Grieks (west) en Turks (oost) deel. De bufferzone, de Attila Lijn, is het vage grensgebied daartussen. De vervallen gebouwen en tekenen van oorlog maakten grote indruk op ons.

Oktober, Spanje, Montjuïc

De herfstvakantie brachten mijn familie en ik door in Barcelona, de welbekende Spaanse stad. Op één van de dagen tijdens die fijne week bezochten we het kasteel van Montjuïc, gelegen op de gelijknamige heuvel aan de rand van de stad. Het schonk een prachtig uitzicht over het landschap, inclusief de stad en de zee.