Deze stichting heeft meerdere projecten opgezet om bewoners van Doorn in contact te brengen met het cultureel erfgoed van hun dorp. Hiermee wordt de dorpsgeschiedenis in leven gehouden en doorverteld aan de volgende generatie. Ik werd door initiatiefneemster en voorzitster Christine van Exel-Elias gevraagd een informatieve website te ontwikkelen. Op vertelhetdoorn.nl lezen bezoekers over het succes van de tijdcapsule en muurgedichten, worden ze aangemoedigd te doneren en kunnen ze bladeren door bijna 50 informatiepagina’s.

Het grootste project is namelijk een reeks informatieborden die in en rond het dorp zijn geïnstalleerd. Via tekst en foto’s kunnen toevallige voorbijgangers leren over de verborgen geschiedenis van bijna 50 locaties. Omdat er zoveel te vertellen is over het dorp, maar er beperkt ruimte is op de borden, ontstond de behoefte voor een grote toegankelijke database. Daarom is voor elk bord een eigen webpagina aangemaakt, die door een unieke QR-code aan elkaar gekoppeld zijn. Dus als geïnteresseerden meer willen zien bij een bepaalde locatie, kunnen ze ter plekke de QR-code op het informatiebord scannen en verder lezen op een informatiepagina.

De website is compleet vormgegeven in de stijl van het logo dat Pim Stolker van PressArt.nl heeft ontworpen. Dat vertaalt zich naar een one-pager waar blauw- en roodtinten, zwart-wit foto’s en lappen tekst elkaar gebalanceerd afwisselen. Om de gebruiksvriendelijkheid en leesbaarheid te vergroten is de tekst verdeeld in kolommen en brengt een navigatiebalk bezoekers naar de juiste plek op de pagina.