Lokale ondernemer Anne-Marie Zwanink benaderde mij voor een ontwerpklus m.b.t. haar stichting Samen aan de Soep. Deze zet zich in een sterke lokale samenleving te bewerkstelligen door middel van ‘soepen’: gezellige bijeenkomsten in buurten, dorpen en gemeenten met soepmaaltijden. Het initiatief bestaat al een aantal jaar en heeft veel van de grond gekregen. Er bestond een mooi logo maar een grote verscheidenheid aan uitingen daarvan. Meerdere websites, sommige actief en andere niet aan te passen. Het was tijd voor een nieuwe website, met actuele informatie en een overzicht van alle vormen van ‘soepen’. Er mocht niets aangepast worden aan de bestaande huisstijl – logo, lettertype, kleuren – en dus werden deze elementen goed overgenomen en toegepast. Ik ging aan de slag met deze opdracht en presenteerde ten slotte de nieuwe website!

  • Op de "Samen en Andere Soepen"-pagina staat een overzicht van live countdowns die precies aangeven hoe lang het nog duurt tot de volgende 'soep'-activiteit.

Onderdeel van de website was een promotievideo op de ‘Samen & Andere soepen’-pagina. Uit de naam van Sammy legde ik een dorpssoep vast en monteerde een korte video die de sitebezoeker een indruk geeft van een dergelijke soep. Daarnaast trekt de video ook bezoekers, omdat video’s hoog eindigen in de hitlijsten van Google.